Wasze Opinie dotyczące pomocy prawnej


Każdy z nas posiada długi i prędzej czy później spotkanie z komornikiem mamy jak w banku(lepiej później)

Poniżej macie możliwość zapoznania się z opiniami o uzyskanej pomocy, miejscu gdzie została znaleziona ,zakresie pomocy i to co najważniejsze czy i co zrobili. Każda opinia to ogromna wiedza dla tych którzy takiej pomocy potrzebują.

Zapraszam do dzielenia się wiedzą.

 Waldek   07.03.2012

COD - mit i fikcja - przestrzegam przed oszustami Nie ,nie i jeszcze raz nie.Nie zrobią nic. A i owszem przyślą papiery do wypełnienia przez kuriera,obiecją że zrobia wszystko a potem to jest proza życia.Ostrzegam przed COD ze stolicy małopolski.

 

 Ryszarda  12.03.2012

Centrum Ochrony Dłóżnika.Nie znają się w ogóle na oddłużaniu ani prawie bankowym. Każą sobie płacić za tzw. analizy a opowiadają głupie rzeczy zupełnie nie zgodne z prawdą. Jak porozmawiałem z moim radcą to wyśmiał ich słowa. Dobrze że zapłaciłam tylko za tą analizę. Strach pomyśleć jakby mnie załatwili jakbym skorzystała z ich "pomocy". Słyszałam o serwisie www.komornikstop.pl .Polecam ich

 

 Centrum Oskubywania Durniów  15.03.2012

Ja byłam tak zauroczona miłym sprzedawcą, który wtedy wydawał się dla mnie superbohaterem, że pożyczyłam pieniądze od rodziny i zapłaciłam. I czekałam, czekałam, czekałam aż w końcu po dwuch miesiącach zadzwoniłam zapytać jak moje sprawy. Wtedy nikt już nie był miły, o nie, nie był ani trochę. Moje sprawy nie zostały załatwione w żaden sposób. Więc jak na razie szukam pomocy dalej.Kogo polecacie

 

Lesław  17.03.2012

Moje problemy przybrały prędkośc lawiny a osób które mogły i chiały mi pomóc brakowało.Znalazłem w internecie stronę www.komornikstop.pl. Strona taka sobie ale terści tam zamieszczone trafiły do mnie od razu.Zadzwoniłem i ulga.Moja sytuacja w moich oczach wyglądał beznadziejnie a tu ugodę z wierzycielem pomogli napisać,komornik nagle przestał mnie gnębić dla mnie bomba.Polecam Panan Przemka klasa sama w sobie.Oczywiście kasę trzeba wyłożyć ale 200 zł to nie majatek.

 

Łucja 19.03.2012

Swego czasu na jakims forum polecano mi Pana ŁukaszaB chyba ale po kontakcie okazało się że tym żada 1500 zł za próbę załatwienia ugody i wogóle jak to nazwał reprezentację mojej osoby.Szkoda pisać przyrost terści nad formą.Odradzam

 

Włodek z Tarnowa 21.03.2012

Mój problem dotyczył niezgodnego z prawem działania komornika który wpędził mnie i moją żonę w depresję.Pomijam fakt że długi należy spłacać ale nie dano nam szansy robienia tego po ludzku.Zostaliśmy zaszczuci i raczej wyjścia nie widziałem.Szukałem na formach pomocy ale wszędzie gdzie opisywałem mój problem i prosiłem o pomoc,podpowiedz w którym kierunku iść i działać przeważnie otrzymywałem odpowedz w stylu - SPŁAĆ SWOJE DŁUGI I BĘDZIE PO SPRAWEI. Głupszej pomocy nie uzyskałem chyba nigdzie i dobrze.Pocztą pantoflową otrzymałem od znajomych kontakt do serwisu www.komornikstop.pl Powiem tak takiego spokoju i luzu jaki nastał w moim życiu (akurat w tym przypadku) dawno nie uświadczyłem. Mam nadzieję że moja opinia nie zostanie potraktowana jako psełdoreklama ale gdzie jak nie tu ma swoją opinie przedstawic.Polecam poprostu

 

Isia 25.03.2012

To Centrum Ochrony Dłużnika zwykła firma stworzona specjalnie do oferowania jakiś chwilówek dla osób zadłużonych. Ciekawe jest jednak to, że ludzie nawet nie sprawdzają żadnych firm tylko wierzą od razu w to co czytają, że to niby ochrona dłużnika i w ogóle. Dłużników nie powinno się chronić, skoro nie umieją
spłacić pożyczonych pieniędzy to niech cierpią

 

Zofia z Nowego Sącza

COD jest tylko dobre w wyciąganiu pieniędzy od ludzi zadłużonych. Oprócz napisania pism, które i tak niewiele wnoszą bo samo też możecie takie pismo napisać nie robią nic. Przekonałam się o tym na własnej skórze bo oprócz tego że straciłam 250 zł + opłatę u notariusza nie załatwiono mi nic. Pani prawnik powiedziała że się nie da i że mnie o tym informowano wcześniej. Nonsens jakby mi ktoś o tym powiedział nie wpłaciłabym żadnych pieniędzy. Tak samo jak wciskają kit, że wysyłają raport do klienta o tym na jakim etapie jest załatwiona sprawa. Nic nie wysyłają i nic nie załatwiają.Odradzam i przestrzegam

 

Robert 29.03.2012

Radzę uważać - ten COD to naciągacze którzy w ogóle nie znają się na prawie ani bankowości. Zawalili mi wszystkie kredyty którymi się zajmowali. Udzielili bezsensownych porad, które po konsultacjach z prawnikiem okazały sie także nieprawdziwe a nawet szkodliwe. Pomimo wielu telefonów nie wysłali mi żadnych pism ani dokumentów. Jak rozmawiałem z nimi na początku to mówili żeby szybko umowę podpisać i zapłacić bo czas jest ważny, jak zapłaciłem to przestali ze mną rozmawiać i mówli że się nie spieszy. Teraz komorik wziął mi wypłatę, zabrał komputer i telewizor i jeszcze straszy prokuratorem. Jak mu powiedziałem że ten cod mi pomaga to zaczoł się śmiać i powiedział że dałem się oszukać. I ma rację.
Odradza stanowczo!

 

Sławek 03.04.2012

Korzystałem z usług COD i nie polecam. Napisali mi, że mam już czysty BIK i moge bez problemu wystąpić o kredyt. Poprosiłem o potwierdzenie w formie raportu. Pani oświadczyła, że przy rozpatrywaniu wniosku o kredyt mnie sprawdzą i będę miał potwierdzenie. Zawarłem zatem umowę przedwstępną, wpłaciłem zaliczkę, wystąpiłem o kredyt, ponosząc uprzednio koszty operatu szacunkowego i zgromadzenia innych niezbędnych dokumentów. Decyzja banku- odmowa. Powód- wpis w BIK- u ( ten rzekomo negocjowany z bankiem i usunięty). Zadzwoniłem do COD, by przesłali mi odpowiedź z banku, który dokonał wpisu. Po kilkunastu telefonach dopadłem panią, prowadząca moją sprawę. Po 2 dniach przesłała mi na maila rządane pismo. I tu- niespodzianka- pismo nie dotyczy ani mojej umowy ani tez mojej osoby. Od tej pory kontakt z COD zerowy. Okazuje się, że osoba, prowadząca moją sprawe już nie pracuje. Podają mi inne numery kontaktowe, niestety- nieprawdziwe ( do osób prywatnych z COD niezwiązanych). Pieniędzy za usługę nie zwracają. Nie dajcie się na nich nabrać. To zupełne oszustwo.Teraz jestem biedniejszy o te 599 które im wpłaciłem.Skorzystałem jednak z pomocy takiego serwisu komornikstop.pl. Różnica - koszt ich wynagrodzenia 250 zł ,kontakt non stop poprzez przydzielonego konsultanta i sprawa załatwiona jak trza.Polecam

 

Romek Bydgoszcz 06.04.2012

Ja skorzystałem z pomocy Kmpa i okazało się że to firma krzak. Niby mają jakiegoś pseudo radcę prawnego ale w niczym im to nie pomaga. Albo są słabo zorganizowani albo w ogóle nastawieni tylko na wyciągnięcie kasy od klienta. Tego nie wiem ale spotkałem już kilkuanstu ich byłych klientów którzy strasznie się na nich zawiedli. Nie korzystałbym z ich usług. Lepiej wziąść sprawdzone firmy z których klienci są zadowoleni.

 

Andrzej z Krakowa 11.04.2012

COD to ta firma co zbankrutowała i jest w likwidacji:

www.imsig.pl/pozycja/2011/230/KRS/247209,COD_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_W_LIKWIDACJI
Ciekawe czy obslugują dalej klientów i czy pieniądze będą zwracać?
Proponuję sie dobrze zastanowić czy wart dac się naciągnąc na ich psełdo usługi.

 

Justyna Rzeszó 14.04.2012

To zwykli oszuści. W Rzeszowie naciągnęli masę ludzi. Aż dziw bierze że prokurator nie postawił im zarzutów jeszcze. UWAGA NA COD - TO OSZUŚCI.

 

Piotr Wrocław 18.04.2012

Mi polecono w walce z komorem KOMORNIKSTOP.PL Gdybym olał sprawę i nie skontaktował się  znimi dziś miałbym zlicytowany dom i chyba mieszkałbym pod mostem lub w socjalu bez kibla.Z COD próbowałem i poprostu przyrost terści nad forma.Naczytałem się pozytywnych opini o nich ale jak to się okazało sami je sobie pisali.Tyle mojej opini.

 

Wiesława 25.04.2012

Mi Centrum Ochrony Dłużnika zaproponowało po analizie ( 299 zł ) szybką pożyczkę na zbujeckich warunkach.Liczyłem na rzeczową pomoc a tu takie rozczarowanie.Odradzam . Może warto spróbować w tym komornikstop.pl

 

Jola z Otwocka 02.05.2012

Wiecie co nie zalezy mi na tym co piszecie i kto kogo broni.Centrum Ochrony Dłużnika to wielka klapa naciągactwo i fuszerka.....
Pomijajac te żałosne pisma ,które były żenujące i pracownicy banku niezle sie ubawili czytajac je...
Fakt drugi pelnomocnictwa..Notariusz sam wykroczył poza swoje kompetencje i powiedział mi ze to masło maślane i sami nie wiedzą do czego maja byc upowaznieni po co na co i dlaczego....
Fakt drugi reklamacja ,o ktora prosiłam centrum ochrony dłużnika bylas opisem mojej sytuacji ktorą bank zna do obrzygania a nie reklamowaniem zachowania.Sama musiałam ja poprawiac i Pani "prawniczce" pisac co ona ma zawierac.
Masakra taka ze szok .Nie wiem czy grożą mi za ujawnienie takich dokumentow jakies aspekty prawne bo chetnie bym Wam pokazala czym oni sie zajmuja.
Skany pelnomocnictw mam i te ich belkoty tez...wiec pozostaje jedynie aspekt prawny bo w umowie mam napisane ze sa ta rzeczy chronione,niestety umowy samej juz nie mam bo mam ich gleboko w dupie i z tymi partaczami nie chce miec nic do czynienia
To komornikstop.pl zaoferował mi pomoc,ktora trzyma mnie jakos przy normalnej egzystencji,pozwala mi zyc i trzymac sie kurczowo tego co mam.Powoli zaczynam wychodzic z dołka psychicznego i finansowego.

Grzesiek Sanok 10.05.2012

Moja historia jako dłużnika początek swój miała w upadku firmy którą kierowałem.Kryzys na rynku budowlanym,opóżnienia w spływie nalezność od kontrahentów itp. Po niezłym biznesie pozostał garb w postaci długu około 350 000 zł.Oczywiście nie zamierzałem się uchylac od spłaty ale co innego jest dążyć do spłaty w miarę własnych sił i mozliwości a co innego być nękanym przez komornika.Na początku dawałem sobie jakoś rade z tym typem ale nie mogąć wyciągnąć więcej niż mogłem wpłacać komornik plądrował mój dom i zastraszał moją rodzinę.Nie pamietam ile to już nocy poswięciłem na szukanie pomocy w internecie na różnych forach.Teraz z perespektywy czasu wiem że szukanie pomocy własnie tam wśród soób mi podobnych z tym samym problemem było dużym błędem.Odpowiedzi uzyskiwane tam były w stylu - oddaj co jesteś winien i weż sie do roboty. Jakiś czas temu dowiedziałem sie dlaczego takie odpowiedzi padały. Ponad połowa udzielających się tam usób to KOMORNIKCY I WINDYKATORZY więc jak do cholery mamy uzyskać tam pomoc.Przecież oni własnie tylko na to czekają zeby móc podciąc ci skrzedła,dobić cię i sprowadzić do poziomu robaka.A teraz do rzeczy.Tylko w jednym miejscu dostałem pomoc ,rzeczową i konkretną mam na myśli serwis KOMORNIKSTOP.PL i jak dobrze pamietam obsługą moich problemów i wątpliwości zajmował się Pana Przemek .Z waszych opini wynika że najpierw trafiliście na oszustów z reklam mam na myśli Centrum Ochrony Dłużnika a dopiero póżniej komornikstop.pl prostował to co inni namieszali.Tu zakończe moją opinie bo każdy z was ma głowe na karku więc zrobi z niej porzytek.

 

Witek Zielona Góra 15.05.2012

Mi adwokat za pomoc w udupieniu i utemperowaniu komornika zaśpiewał 1300 zł.Jak znam życie to nawet paragonika nie dostałbym.

 

Ilona Szczyrk 25.05.2012

Mój mąż tak zaplątał się w kredytach że nie do końca potrafił sobie z tym poradzić.Ale trafiliśmy na tą stronę i od razu troche lżej na sercu.Wspólny problem jednoczy.

 

Zenek 04.06.2012

Przestrzegam przed forum związanym z tematem pomocy dłuznikom.Jeden typ bardzo polecany a nawet wspeirany wykorzystuje naszą niewiedzę a za swoje usługi kasuje 1500 zł.Forum-kredytowe Dla zadłużonych .Tym a raczej oszust lukaszb. Uwaga.

 

Iza 13.06.2012

Czytając powyższe opinie sama naciełam sie na psełdo pomoc.Ja zkolei szukałam pomocy na forum Dłużnikcy i Windykacja na forum gazeta.pl i wyobrazcie sobie że osoby które żekomo są specjalistami przekrzykiwały się na wzajem zamiast odpowiedziec na moje pytanie.Odradzam różnego rodzaju fora.Tam nigdy nik nie uzyskał pomocy.Jak bedziesz miała szczęscie to na pytanie ci odpowiedzą ale problemu nigdy nie rozwiązą.

 

Wioleta 19.06.2012

Manie nekała windykacja firmy PRESCO a rozmowa z nimi to poprostu antydialog.Nic no nich nie dociera.Skierowałam się z tym problemen do serwisu który polecaliście komornikstop.pl.Po około 2 tygodniach telefony zamilkły a z presco otrzymałam do podpisania ugodę na warunkach dostosowanych do moich warunków finansowych.Za spokój psychiczny,zastopowanie procesu dalszej windykacji i zero komornika na przyszłość zapłaciłam 200 zł . Czytając ile to bierze sobie Centrum Ochrony Dłużnika to myslę ze miałam szczęscie że trafiłam na tą stronę.

 

Dłuznik 26.06.2012

Co rusz słyszę ze pojawia się jakąś fundacja pomocy dłużnikom. Niezła lipa żerowanie na szkodzie ludzkiej pod przykrywką fundacji. Szczyt chamstwa.

 

Bankrut z przypadku 02.07.2012

Tacy jak my z góry jestesmy skazani na pożarcie przez komornika.Pisma,telefony itp to chleb powszedni który jest wpisany w nasze aktualne życie-egzystowanie.Wielki plus za takie miejsce gdzie może uzyskać wmiare wiarygodne zródło pomocy.To gdzie skierujemy swoje kroku zależy od opinie na tym foruma już jest np. dla mnie ogromna pomoc.Dzięki wielkie

 

Elwira 14.07.2012

Wstyd sie przyznać ale dałam sie oszukać Centrum Ochrony Dłuznika.399 zł za rozparztenie mojego wnioski i sytuacji.100 za upowaznienie notarilane u notariusza.A teraz najlepsze.Czekanie 1 miesiąc 2 i żadnej informacji zwrotnej.Widocznie za póżno trafiła na wasza stronę.Odradzam i przestrzegam na przyszłość.

Zbigniew Lublin 23.07.2012

Wczoraj był u mnie z wizyta komornik.Z racji że nie miałem żdenej wiedzy co i jak byłem potulnie nieswiadomy tego co mnie czeka.Grzebał mi wszędzie,przędglądał rzeczy dziecka.Język jakim się posługiwał to poziom podstawówki.Wyniósł mi z domu kilka elementów wyposażenia tłumacząc się zawile.Po całym fakcie spróbowałem tego waszego komornikstop.pl.Człowiek jak nie dostanie po dupie to sie nigdy nie nauczy.Za darmo w szczerej rozmowie otrzymałem więcej niz na niejednym forum czy innej bazie wiedzy.Szcun dla Pana Sławka.Teraz wiem że komornik złamał prawo a skarga na jego czynności zostanie napisana jutro za niewilka opłata własnie w tym serwisie.gdybym wiedził wtedy to co uzyskałem od Pana Sławka z komornikstop.pl teraz bym był spokojnieszy i bardziej opanowany.A juz na pweno nie pozwoliłbym tej kanali na takie baraszkowanie po mojej chacie.

 

Renata Zbąszyń 05.08.2012

Mnie komornik praktycznie swoimi działaniami posłał do szpitala.Nie uchylam sie od spłacania swoich długów ale to co on wyprawiał to jakaś masakra.Nasze Państwo i jego organy egzekucyjne wcale nie dążą do egzekwowania długów a jedynie do całkowitego dobicia dłużnika bez możliwości wyjścia na prostą.Państwo w Państwie

 

Dobity 17.08.2012

Mi nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na działania komornika.Z wierzycielem próbowałem sie ugadać ale juz wiem że żle to robiłem i zamist skorzystac z pomocy nagrabiłem sobie jeszcze bardziej.Z komornikiem na głowie mozna żyć a nawet trzeba.Trzymajmy się razem i wiecej takich opini.

 

Kolejny oszukany 29.08.2012

Mogę dopisac się do listy oszukanych-naciągnietych na naiwność w Centrum Ochrony Dłużnika.

O ja głupia.Strach przed komornikiem spowodował że wpadłam w ich łapy i teraz ani kontaktu ani kasy.

Ostrzegam . Miła Pani w rozmowie telefonicznej omota cię a jak kasa zostanie wpłacona nastanie cisza.Odradzam

 

Nadzieja 10.09.2012

Fakty - na rynku polski kancelari adwokackich które oferuja pomoc jest mnóstwo - opłata za poradę od 100 zł w górę.Za negocjacje z wierzycielami - od 400 zł w góre/za jednego wierzyciela - odpowedz do pisma - 250 zł

Inne wyjście to firmy które zajmują się tylko takimi sprawami czyli Centrum Ochrony Dłużnika lub Komornikstop.pl i kilka mniejszych.

Wniosek mój po przeanalizowaniu powyższych opinie jest taki.

Radca prawny czy adwokat owszem jak masz dużo kasy i dużo czasu.

Centrum Ochrony Dłuznika - nie spróbuje tym bardziej że kilku z was nacieło sie pożądnie

Pozostaje ten komornikstop.pl .Ja obstawiam ich a jak wyjdzie dam znać.

 

Milena 18.09.2012

Ja szukała usilnie i nie znalażłam żadnej informacji dotyczącej osoby która została oszukana przez ten serwis komornikstop.pl Szczeże to były informacje dotyczące ich ale żadna nie była przedstawiona przez osobę poszkodowana przez ich działania.Więc sami sobie domówcie co i jak.Widziałam jak jedni jada po drugich na forach ale łatwo odróżnic szczerą opinię od jazdy bez trzymanki po wszystkich dookoła.

 

Robert Szczecin 22.09.2012

Własnie komornik przysłał mi psimo odnośnie wszecia egzekucji komorniczej.Informacja w nim zawarta na samym końcu nakłada na mnie rzekomy obowiązek stawienia się u niego w kancelari.Co robić isć czy odpuścic?

 

Ziuta Warszawa 05.10.2012

Moje przejścia z Centrum Ochrony Dłużnika = PORAŻKA

Kwota za ruszenie dupy 399 zł rozłozone na dwie raty.Umowa przysłana do mnie kurierem.

Oprócz dokumentów które odemnie chciel zarzyczyli sobie także notarialne upowaznienie ( lekka przesada ale o tym na konieć )

Pierwsza rata wpłacona i tydzień żadnej odpowiedzi.Po dwóch tygodniach poinformowali mnie w rozmowie telefonicznej że własnie czekają na odpowedz która na danich ma do nich bank wysłac.Zaznaczam że samam wczesniej także próbowałam się z bankiem ugadać sama i otrzymałam odpowiedz że jak wpłace 3000 zł to może wyrażą zgodę na podpisanie ugody na warunkach jakie im przedstawiłam.

A teraz najlepsze.Po wpłaceniu pierwszej raty i oczekiwaniu 3 tygodni otrzymałam od nich dokładnie to samo pismo które miesiąc wczesniej ale działając sama.

Podsumowanie. Nic nie zrobili,w żaden sposób nie wykazali się profesjonalizmem,kasa wzięta a ty sie bujaj dalej sama.Ps. uwazajcie na te notarialne upowaznienia.W internecie chodzi informacja że sprzedają je do innych firm a te nie wiadomo co z nimi zrobią.Odzyskujcie je od razu jak tylko zakończycie z nimi soja przygode( przykrą i nieskuteczną )Odradzam i przestrzegam przed tymi oszustami

 

Nadzieja Cd 19.10.2012

Wracam do tematu pomocy który podjęłam czyli współpraca z serwisem www.komornikstop.pl  któtko i na temat. Rzeczowa rozmowa z której dowiedziałem sie więcej niż siedzieć w necie tydzień. Zdecydowanie inaczej patrzę na swoją sprawę. A co do pomocy i opłaty za ich usługi. Tu miłe zaskoczenie.200 zł za podpisanie ugody z wierzycielami (miałam dwóch ),odwołanie komornika w porozumieniu z wierzycielem i ochrona prawna przez 24h 7 dni w tygodniu bez dodatkowych opłat. Podsumuje to najdosadniej jak tylko potrafię. Nie mam komornika a miałem dwóch. Banki mnie nie gnębią a gnębiły. Żadnych zajęć, blokad itp. Super i chyba dam na msze za nich hehehehehe.

 

Zuzanna Białystok 28.10.2012

Komornik to jednostka bezkarna ( jak da dupy to skarge musisz wnosić,płacisz i nie masz pewności czy wygrasz) zajmuje mi wszystkie środki do życia.Moje konto zostało zminusowane do kwoty - 7000 zł.Bank nie udziela żadnej informacji chociaż wiem że nie może tego zrobić i jest to łamanie prawa bankowego ale wiecie sami.Jestem bliska załamania

 

Waldemar Ścinawa 03.11.2012

Poświeciłem sporo czasu na wertowanie różnych for z których nic nie uzyskałem. Ciągłe wymijające odpowiedzi, brak konkretów. Podpisuję sie obiema rękami i nogami pod tą stroną. Nigdzie w Internecie nie uzyskałem tylu informacji co po przeczytaniu waszych przygód i opinie. Wiem że pomoc oferują różne firmy ale dzięki wam postawie na sprawdzonego konia. Pozdrawiam Pana Przemka. Pominę reklamę serwisu z pomocy którego skorzystałem. Chyba wszyscy zainteresowani dokładnie wiedzą co mam na myśli.

 

GŁOŚNE NIE DLA SAMOWOLI I GRABIERZY KOMORNIKÓW

 

Zuza ZG 09.11.2012

Komornik to taki zawód w Polsce jeszcze istnieje? Szok to przecież legalne obrabiania ludzi, przykro mi ale banki które udzielają kredytów są ubezpieczone, swe straty odliczają od podatków, zadłużenie zaś sprzedają zalegalizowanym firmom złodziejskim ładnie zwanymi dziś Windykacyjnymi a ci zarabiają na ludzkich nieszczęściach i są bezwzględni, mawia się że mafia jest na Sycylii ale widzę że legalna jest w Polsce, a dopóki się to nie zmieni ludzie będą emigrować i nikt do polski wartościowy nie wróci bo po co? Nie dość że płaca niska a wszystko drogie to jeszcze jawne złodziejstwo!

 

Ludwik Zakopane 15.11.2012

Mnie komornik straszył w pismach i rozmowach telefonicznych odnośnie wyważenia drzwi,wymiany zamków i wyniesiena wszystkiego z mieszkania.Osobiście to wierzyłe mu więc kolanka miałem miekie.Dopiero po kontakcie z Panem Przemkiem z komornikastop nabrałem takiej pewności ,dawki wiedzy i opanowania w kontakcie z komorem że teraz to mie w d..ę może pocałować.Doprowadzenie do odwołaniatego chama i ugody z bankiem trfało ciecałe 1,5 miesiąca.Im szybciej pozbędziecie się tej presji ze strony komora tym szybciej będziecie mogli myśleć o przyszłość bez ciągłego panicznego strachu.

 

Lelek 17.11.2012

Pijawki- trafne oreślenie. Od początku tego roku miałem "przyjemoność" z takim jednym Panem z woj.świętokrzyskiego. Żle się stało pewnego czasu i miałem oddać 20000. Sprawa wylądowała u komornika. Ustaliłem z nim i zapłaciłem połowę kwoty a na drugą byłem umówiony miesiąc temu. Oczywiście spłaciłem.... rozwiń całość.. ale... Dwa miesiące temu przyszło mi wezwanie do kancelarii i informacja że muszę zapłacić 1000zł za oszacowanie majątku. Ale po co jeżeli się wywiązywałem z ustaleń wczesniejszych? A dlatego że komornik pójdzie tam gdzie ma najłatwiej, aby wydrzeć jak najwięcej. Proste. Tematy bogatych dłużników nie istnieją ponieważ są trudne!!! Istnieją alimenty, mandaty i tam gdzie szary człowiek może byc częściowo zastraszony. No ale dobrze że u mnie się karta odwróciła.Polecam takie fora i Pozdrawiam.

 

Przemek Pioaseczno 19.11.2012

Pijawki komornicze to najwieksi zloczyncy jakich widzialem w zyciu.Ilu ludziom zniszczyli zycie rodzinne a ilu przez nich targnelo sie na wlasne zycie nie sposob zliczyc.Znam ich praktyki od lat szczegolnie sie im przygladajac.Potrafia sciagfac dlugi od biednych ludzi bo od takich najlatwiej nawet kiedy ci ludzie nie dostaja do rak wyrokow sadowych o egzekucji wobec nich a robia to tylko twierdzac ludziom na gebe ze jest taki wyrok sadowy.Znam takie przypadki na warmii i nikt tych biednych ludzi nie broni i nie slucha bo sady i komornicy dzialajacy zazwyczaj przy tych sadach to kumple .Ponadto jak to mozliwe aby reprezentujacy panstwowa ionstytucje komornik bo przeciez dziala w imieniu niby prawa bral sobie od kazdej kwoty 10;15 prowizji a nie dostawal normalna wypalte comiesieczna za swoja prace jak sedzxiowie.prokuratorzy czy inni.Stad dochodzi do naduzyc i patologii w tym zawodzie a jest to chory system ktorego przez lata nie zmienily zadne rzady dlatego nie wierze zadnym politykom i ty,m z prawa i z lewabo oni tak samo jak te hieny komornicze mysla tylko o interesie ale wyłacznie własnym.

 

Rafał Mazury 21.11.2012

Degenerat bez sumienia i odrobiny kultury.To szczątkowy opis komornika który mnie nęka.Oczywiście zaraz ktoś pomyśli że zamiast spłacic swój dług tylko psiocze na ten jakże skuteczny aparat egzekucji.Bzdura.Zeby myśleć o spłacie trzeba mieć kase.Zeby kasa była należy normalnie egzytować i pracować.A jak tu egzystować jak taki komornik nachodzi cie w domu i terroryzuje całą moją rodzinę.Nie przyjmuje żadnych tłumaczeń.Porażka co w tej Polsce się dzieje.Szukam pomocy ale sami wiecie jak jest.Jeżeli te 200 zł za usługę oferowaną przez np. komornikstop jak go tak polecacie będzie skuteczna to osobiście tu na kolanach będe smigał przez 5 linijek tekstu od lewej do prawej.Kto nie spróbuje ten nie wie co i jak. Więc nie zostaje mi nic innego jak dzwonić.Trzymajcie kciuki :-)

 

Bankrut  23.11.2012

Czy się to komuś podoba czy nie - nawet samym zainteresowanym - to co by nie mówić prawda jest taka, trzeba być mendą by być komornikiem. Tego faktu nic nie zmieni. Jest jeszcze kilka takich profesji lub funkcji, jednak pozostańmy przy tej o której jest to forum.

 

Eryk 25.11.2012

Komornicy to najgorsze pijawki jakie chodzą po tym świecie. Im się żyje wspaniale ,bo mają olbrzymie prowizje ze ściągniętego długu. Właśnie nad tymi prowizjami powinien ktoś w końcu zapanować w tym idiotycznym kraju. Nie powinny te pasożyty zarabiać takich kroci jak obecnie, a ich prowizje obniżyć do przyzwoitego pułapu. Kto się w końcu zajmie tymi pijawkami

 

fuckman 01.12.2012

Ktos napisał, o Panu Łukaszu Białkowskim, ja tez go namierzyłem przez www.forum-kredytowe.pl... wział tez 1500 i na jakiekolwiek pismo z banku czekalem poł roku, wiec zaproponował ze znowu wysle pisma do BPH i znowu weżmie 1500... k... ale tupet... inny prawnik mi powiedział, ze to co tamten zrobił, to u niego kosztowałoby 200 PLN... a w ogole ww forum, to jest chyba dla oszustów a nie normalnych ludzi, bo czuje ze tam to nikt nie uzyskał pomocy... i kolejne: terrormedia - wystrzegajcie sie

 

Luiza 11.12.2012

Otrzymalam odpowiedz z sadu elektronicznego w Lublinie , ktory wspolpracuje z banda oszustow Presco, ktorzy wynajduja jakies nie zaplacone pseudo rachunki za telefony z 2001roku i scigaja niewinnych ludzi , w mojej sprawie , fikcyjnej zreszta po odwolaniu napisanym przez Pana Sławka z KOMORNIKSTOP.PL wycofali sie ze wszystkiego i sprawe przekazali do sadu w moim miescie , co bedzie dalej zobaczymy . ja serdecznie dziekuje Panu Sławkowi i pozdrawiam Nie dajcie się ludzie .

 

elvis 17.12.2012

Banda złodziei, cwaniaków, lichwiarzy i typów pozbawionych sumienia tak w skrócie można nazwać osoby które napotkałem na swojej drodze do pozbycia się komornika. Oczywiście wśród opisanych wyżej zostałem ofiarą OCD. Dla niewtajemniczanych skrót ten to Centrum Ochrony Dłużnika które mocno się reklamuje i mami obietnicami bez pokrycia każdego. Kopią leżącego. Ale najważniejsze że powoli idę w dobrym kierunku bo już samo trafienie na ta stronę dało mi dużo. Pozdrawiam i niech moc będzie z wami

 

Iza 04.01.2013

Uwaga na firmę Centrum Finansowe z Zielonej Góry.Oszuści pobierają 800 zł za rzekome załatwienie ugody z wierzycielem a póżniej kontakt sie urywa.Dokumentów nie oddali,pełnomocnictwo notarialne kazali zrobic i wysłać a teraz po 3 miesiącach cisza.Brak kontaktu.

 

Luiza 12.01.2013

Mój adwokat za prowadzenie moich spraw odnośnie negocjacji z wierzycielami i odwołanie komornika zaśpiewał sobie 1300 zł bez fv czy rachunku. To dopiero kopanie leżącego.

 

gigo 01.02.2013

Prosze napiszcie czy faktycznie ta firma pomaga i czy bierze dodatkowo za jakies proizje .

 

Moderator 01.02.2013

Zależy o którą firme pytasz.Jeżeli chodzi ci o Centrum Ochrony Dłużnika to z opini wyżej możesz wysnioskowac ze zostawią ciebie w samych skarpetkach a sprawy nie załatwią więc uważaj.Jeżeli chodzi ci o KomornikStop to inna para kaloszy.Poczytaj powyższe opinie i będziesz mieć jasność.

Jak nie spróbujesz to stoisz w miejscu .

 

gigo 01.02.2013

Ok dzieki ale mi chodzi czy pozaty m ze biora 300zł to nic wiecej sie nie płaci ? bede musiała spróbowac skorzystac z usług komornikstop ,bo mam problemy z ktorymi sama sobie nie poradze ,mam nadzieje ze oni mi pomoga .

 

Expert 05.02.2013

Uwaga na firmy Mini Credit, Soho Credit i Chwilówka Polska. Procedura podpisywania umowy kredytowej to jedna wielka ściema w dodatku z obowiązkowa podmiana umowy podczas kserowania. Wkopałem sie po uszy ale chociaż was uda się ostrzec.

 

emeryt 09.02.2013

Co za drański kraj!!Komornik kradnie"w świetle prawa" i NIC MU NIE ZROBIĄ.Boże!żebym był młodszy;ani godziny dłużej w tym burdelu,gdzie każdy stanowi prawo,a nikt nie jest za nic odpowiedzialny!!(chyba,że emeryt).Młodzi jeżeli możecie wyjeżdżajcie jak najdalej,bo Tu będzie coraz gorzej!!!

 

Kant 09.02.2013

No niema się czemu dziwić bo komornicy to nieuki i nadente talanty sam widuję takiego oszołoma co pokazuje co to nie on a w rzeczywistości to MIERNOTA........

 

Monika 18.02.2013

Osobiście także polecam serwis komornikstop.pl .W moim przypadku byli skuteczni więc małą reklame mogę im zrobić.

 

Eleonora 26.02.2013

Jeżeli ktokolwiek czytają powyższe opinie nadal uważa że Centrum Ochrony Dłużnika to faktycznie firma świadcząca usługi oddłużeniowe itp. to proszę dokładnie przeczytać to co napiszę.

Rok temu nieświadoma zagrożenia ze strony Centrum Ochrony Dłużnika ,zagubiona i będąca na skraju załamania nerwowego postanowiłam skorzystać z ich pomocy. Teraz już wiem że był to błąd ale sami wiecie człowiek jest naiwny. Zaproponowali mi że zajmą sie moimi sprawami ale muszę podpisać umowę i ja odesłać, u notariusza uzyskać pełnomocnictwa na każda z moich spraw i weksel do podpisu. Jak patrzę teraz na to przez pryzmat czasu to na logikę powinno to wzbudzić mój niepokój ale człowiek jest ciemny i tyle.

Po około 3 miesiącach i kilkudziesięciu telefonach co w ogóle zrobili szanowni Państwo w mojej sprawie okazało się że uzyskałam informację że nic nie mogą zrobić bo sprawa jest beznadziejna( dopiero po 3 miesiącach i opłacie). A teraz do meritum. Od pół roku ma kolejnego komornika ale tym razem ze strony ( i tu niespodzianka) Centrum Ochrony Dłużnika. Wniosłam opłatę na początku działania ,dodatkowo żądali ode mnie w trakcie kolejnych opłat na działania ale po 3 miesiąca powiedziałam że nie płacę dalej bo efektów brak i tak dochodzimy do owego komornika. Powiem tak jak to Pani z COD mi powiedziała na początku:

Centrum Ochrony Dłużnika nie ZADŁUŻA tylko ODDŁUŻA . JEDNA WIELKA B Z D U R A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYMI NACIĄGACZAMI.

 

Waldemar 01.03.2013

Na 4 wirzycieli 3 zaakceptowało ugodę którą pomógł mi przygotować Pan Sławek z serwisu komornikstop.pl.

Co do jednej negocjajce trwają ale liczę że osiądniemy 100%.Ja przeszedłem 4 firmy zanim trafiłem na tą rzetelną w swoich działania.Wiedza jaką operują w tym serwisie jest czasami powalająca.Tylu dobrych rad nie otrzymałem nigdzie a u niejednego adwokata czy radcy prawnego byłem.Po za wyciągnieciem kasy nic mi nie zaoferowali.Polecam

 

Lena 13.03.2013

Uwaga na E-SĄD z Lublina. To największy przekręt naszych czasów. Mafia i tle.

 

Barbara 14.03.2013

Wysokość pobieranej przez komorników "prowizji" sprzyja wykształcaniu w nich bezduszności wobec ludzi. Nic dziwnego, że dążą do wyprzedaży cudzego dobytku /15% prowizji/, a nie zachęty by dłużnik sam spłacał długi /5%/. Wybierają opcję dla siebie wariant szybszy i bardziej pieniężny.Dlatego trzeba z nimi walczyć ale w sensie przestrzegania prawa.Nadziej umiera ostatnia . Szukajcie pomocy .Są jeszcze na tym świecie firmy które słuzą pomocą.Jak doczytaliście do tego momentu to już wiecie jakie.

 

Tomasz 30.03.2013

Witam. Przestrzegam przed oszustami działającymi na ludzkim nieszczęściu i desperacji, a mianowicie o Centrum Ochrony Dłużnika. Firma na początku współpracy jest super do chwili wpłacenia pieniędzy. Po wpłacie pieniędzy przez 5 miesięcy wysłała jedno pismo do banku. Pismo było tak przygotowane, że bank nie miał nawet ochoty z tą firmą rozmawiać. Nie można się doprosić o okazanie potwierdzenia wysłania jakiegokolwiek listy w imieniu mocodawcy do wierzyciela. Brak wykształconego personelu powoduje

 

Waldek 06.04.2013

Komornik + Sędzia + Rzeczoznawca = Układ Zamknięty. Doświadczyłem tego na własnej skórze

Więc szukajcie pomocy na samym początku a nie po kilku latach łudząc się że mając komornika na głowie jakoś to będzie.Marnie będzie

 

Edward 05.05.2013

Uważajcie bo mnie Centrum Ochrony Dłużnika także chiało wydymać.Proponowali załatwić ugodę w 3 miesiące.Na obietnicach sie skończyło a Pani która odbiera telefon to szczyt żenady i pseudo profesjonalizmu.Jak zadzwoniłem po dwóch miesiacach żeby nakreśliła mi co w ogóle zrobili to aż sie zanosiła ze w ogóle pytam.A jak chciałem odzyskac dokumenty które do nich wysłałem to oczywiście zaczeły sie problemy.Najgorsze że dałem się naciągnąc na ten dokument upoważnienia notarialnego.Głupota ludzka nie nza granic.UWAGA bo to śliska sprawa

Roman 15.05.2013

Ja większość z was wpadłem po uszy w pętlę kredytową.Szukałem pomocy na wielu stronach w wielu forach i dupa.Dałem się skusić na pomoc oferowaną przez Centrum Ochrony Dłuznika i chyba jak wszyścy którzy tu sie wypowiedzieli dałem się nabrać.Pani która odbiera telefon to jakiś podlotek który chyba sam nie wie o czym mówi a na dodatek te upoważniena notarialne i weksle do podpisu.Na końcu jak zwykle przychodzi rozczrowanie.3 miesiące czekałem na efekty ich pracy i zamiast mi pomóc sprawę bardziej skomplikowali.Po pewnym czasie gdy już ogólnie nie widziałem żadnej nadzieji znalazłem serwis www.komornikstop.pl . Pierwsze co powaliło mnie na kolana względem wczesniejszych doświadczeń to ogrom wiedzy i umiejetnośc jej przekazania.Dostałem taką dawkę informacji i wiedzy że pierwszą noc spałem z bananem na twarzy i na dodatek się wyspałem co w mojej sytuacji było marzeniem.Po drugie dokładnie wiedziałem co i jak mam zrobić zeby móc skorzystac z ich pomocy bo zostało mi to wytłumaczone po chłopsku bez zbędnego bełkotu prawniczego.A co do efektów ich pracy to nie mam słów żeby teraz je tu opisać.Sprawa dotyczyła dużego koncernu paliwowego ORLEN.Po miesiącu ugodę miałem podpisaną,egzekucja komornicza została zakończona i na dodatek umorzyli mi 2/3 odsetek karnych.I niech mi ktoś powie że nie ma dla nas dłużników wyjścia.

 

Radzio 20.05.2013

Mi Centrum Ochrony Dłużnika jako pomoc zaoferowali KREDYT CHWILÓWKĘ . Jak to usłyszałem to chyba wiecie co sobie pomyślałem. Jak to mówią STRZAŁ W KOLANO . Jeżeli oferując KREDYT NA KREDYT mają mi pomóc to wielkie dzieki ale NIE SKORZYSTAM.

 

Jerubal 02.06.2013

Komornik atakuje natychmiast łamiąc wszelkie prawa i nawet nie sprawdza PESELA. Zabiera wszystkie pieniądze i każe sobie zapłacić za wykonanie wyroku, a więc zarabia jak trzeba, bo w końcu 7 milionów spraw jest do skoszenia! Kancelaria Mafia zza granicy dostaje swoją dolę, a na koniec TP SA dostaje pieniądze, które jej się nie należą. A TP SA to jedna ze świętych krów agentów WSI, która nas trzyma w zacofaniu telekomunikacyjnym dając zarabiać post-sowietom.Obudzcie się ludzie.Szukajcie pomocy bo bedzie wam potrzebna.

 

Leszczu 24.06.2013

W moim przypadku Pan Sławek załatwił szybko bo w ciągu 30 dni i sprawnie bo sprawił że mój dług po prostu przestał istnieć. W rozmowie którą wspominam bardzo miło okazało się że wierzyciel jakim była firma INTRUM JUSTISIA okrada mnie bo dług był przedawniony. Ja jestem prostym człowiekiem jak większość z was więc ustalenie co i dla czego czasami mnie przerasta. I na dodatek ten strach przed komornikiem powodują ze nie myślisz logicznie. Ja szukając w necie po haśle CO MOŻE KOMORNIK znalazłem stronę www.komornikstop.pl i moje obawy, dług i komornik przestały istnieć. Szok bo czytając różne fora i blogi nie widziałem dla siebie nadziei. Dlatego nie dam na nich złego słowa powiedzieć chociaż skuteczność i sukces mierzy sie ilością wrogów w postaci odwołanych komorników. A tu jest po prostu przepaść.

 

Toja 03.07.2013

W Polsce niewielu jest prawdziwych komorników i windykatorów. Większość to banda skur..synów, chytrych, przebiegłych i korzystających z tego, na co pozwala im chory polski system. Już takim dwom skur..synom musiałem zapłacić, bo nie byłem w stanie uduwodnić, że "dług" został wyrównany wiele lat temu. A skur..syński sąd klepnął im roszczenia i byłem bezsilny.Gdybym wtedy wiedziac co wiem dzisiaj szukał bym pomocy a wiem ze są firmy które taka pomoc mogą udzieli.

 

Dar 08.07.2013

Po moich przejściach z komornikiem powiem jedno, w naszym "demokratycznym" kraju lepiej być mordercą lub gangsterem niż dłużnikiem. Dłuznik nic nie może i nie ważne czy wcześniej spłaciłeś dług czy złożyłeś skargę do sądu na nieuczciwą działalność komornika czy nie. Jeśli wpadłeś w takie kłopoty, nie ważne z jakiego powodu, to jesteś skończony. Sądy są nie uczciwe bo komornik i sędzia to jedna klika, jeden wspiera drugiego a ty szaraczku płacz i płać. Teraz to i ja jestem mądry po kontakcie z Panami z KOMORNIKSTOP ale to jest ta nasza mądrość po szkodzie, straciłem wszystko co miałem i mimo, że wykazałem się dobrą wolą i checią spłaty zabrali mi wszystko. Podziwiam nasz karaj za to, że każdego można zgnoić i jak tak dalej pójdzie to każdy z was może mieć takie same kłopoty jak ja. Było fajnie, praca, dobra płaca, kredyty i nagle praca się skończyła, kasy brak, komornik na grzbiecie, eksmisja i co dalej ?

 

Zygmund 20.07.2013

Moje doświadczenia z komornikami nauczyły mnie jednego - jak jesteś ciemny w swoich prawach to jesteś także goły bo komornik wykorzysta to z premedytacją. Więc szukajcie pomocy .

 

Adam 04.08.2013

Żeby zostać komornikiem trzeba chyba oblac wszystkie testy psychologiczne wtedy kandydat się nadaje. Dobijanie staruszek i straszenie ich przeszukaniem mieszkania,rewizją osobistą itp wymaga bezduszności.

Pozdrawiam Dłużnik

 

Magda 14.08.2013

Sprawa już opisywana przez poprzedników czyli Centrum Ochrony Dłużnika ( Centrum Robienia w Balona ).

Z braku siły do walki z komornikiem ( broń boże nie uchylam sie od spłaty długu ) i jego terrorem skusiłam się na kontakt z tymi typami . Odebrała młoda Pani która bardziej niż na konsultacji mojego problemu skupiła się na informacji jak podpisać z nimi umowę i co będzie mi potrzebne. Trochę mnie to zirytowało bo chyba nie tak powinno się podejść do dłużnika. Kasa się liczy bo nikt nie pracuje za darmo ale bez przesady.

Poświęciłam kilka dni na sprawdzenie opinii na ich temat i czytając się przeraziła. Podzwoniłam po kilku mecenasach ale każdy mówił że TO TRUDNA SPRAWA I BEZ 3000 ZŁ NIE PODCHODZ i kiedy prawie dałam sobie juz spokój znalazłam kancelarie prawną KOMORNIKSTOP . Wzięłam się na sposób i powiedziałam sobie że jeżeli oni nie poświęcą mi odpowiednio dużo uwagi względem próby rozwiązania mojego problemu to chyba się poddam i dam sobie spokój już na amen. I chyba za szybko spisałam na straty wszystkich. Uwierzcie mi lub nie ale takiego podejścia, tyle informacji na temat możliwych sposobów pomocy dla mnie i tyle czasu poświeconego na rozmowę ze mną ( rozmawialiśmy chyba godzinę ) nie uświadczyłam od żadnej innej kancelarii. Przespałam się z tym tematem i na drugi dzień zdecydowałam się na ich pomoc. Po 2 miesięcznej batalii z wierzycielami efekt jest następujący. Raty dostosowane do moich warunków finansowych, anulowanie części odsetek od długu i najważniejsze anulowanie egzekucji komorniczej. Rosnę w siłę i zaczynam wszystko od początku bez ciągłej obawy o następny dzień, następny telefon i dzwonek do drzwi. Warto czasami zaufać.

 

Lidia 25.08.2013

Podczepiam się pod wczesniejszą opinię. Mi anulowali nakaz zapłaty a komornik który z uporem maniaka gnoił mnie , zdziwił się że stracił możliwość dalszego dobijania mnie. COD to mafia coś jak Abmer Gold tylko oni wykorzystuja tych co kasy nie maja a to juz szczyt wszystkiego. 

 

Moja opinia 30.08.2013

Instytucja komornika jest scisle powiazana z lichwa w tym kraju. Zlodziej ma interes w tym, aby nie odzyskac w calosci kwoty wierzytelnosci, bo utracilby stale zrodlo przychodu. Zasada jest prosta. Jezeli sie pozycza pieniadze, to sie je pozniej oddaje, ale w przypadku bezczelnej lichwy, wyludzenia, oszustwa, kazdy ma pelne prawo nie przestrzegac obowiazujacego prawa. Ten pan z Warlubia kolo Grudziadza powinien komornika poszczuc psem i oskarzyc o wymuszenie rozbojnicze i przestepcza wspolprace z bandytami. Poza tym zlodziej, czyli komornik musi byc zwyklym urzednikiem panstwowym z odpowiednio satysfakcjonujacym, miesiecznym wynagrodzeniem, a nie paraprywatna firma wyludzajaca pieniadze czesto od ludzi, ktorzy zostali oszukani przez bandytow, bo wszelkie instytucje finansowe typu szybkie pozyczki, to zwykli bandyci zerujacy na naiwnosci i biedzie ludzi.

 

Układ zamkniety 03.09.2013

Komornik wraz z rzeczoznawcą nieruchomości walą takie machlojki że biedny i przestraszony dłużnik jest bezradny a jego dorobek całego życia idzie pod młotek za psie pieniadze. To jest rzeczywistość

 

Wykorzystany 13.09.2013

Ja szukałem pomocy w firmie Pomorskie Centrum Oddłużeniowe ale teraz już wiem że słowo oddłużanie nie istnieje a firmy i instytuacje które mając ten wymysł w nazwie nastawione sa jedynie na oszustwo.Tak było w moim przypadku. Wysłali mi umowe na rzekome oddłużenie gdzie koszt takiej usługi to 2000 zł . Pieniądze to nie wszystko ale straćic je na taką pseułopomoc to dopiero boli. Odradzam podobne twory.

 

Leti 19.09.2013

I ZNOWU UDOGODNIENIA DLA KOMORNIKÓW, KTÓRZY BĘDA ZABIERAĆ MIESZKANIA DŁUŻNIKÓW, BO WIĘKSZOŚĆ OSÓB KTÓRA JEST ZADŁUŻONA TO PRZEZ UTRATĘ PRACY I UBÓSTWO POLAKÓW PANIE TUSK I PANIE KOMOROWSKI CZY TO JEST WASZ CEL ŻE CHCECIE DOPROWADZIC DO EKSMISJI LUDZI NA ULICĘ.WPIERW ZAPEWNIJCIE LUDZIOM GODNĄ PRACĘ I GODNE ŻYCIE ŻEBY MIELI Z CZEGO SIĘ UTRZYMAĆ.

 

Michu 26.09.2013

Zacznie się eldorado dla tych hien komorniczych Już teraz te mendy robią "pomyłki" po nazwisku okradając całkowicie inną osobę niż zamierzali. Teraz dając im takie narzędzie w postaci dostępu do hipoteki takie przypadki będą nagminnie, przecież te mendy są bezkarne swoją dolę wezmą a właściciel niech się martwi i dochodzi swoich praw w sądzie ponosząc koszty. Może zanim wprowadzimy takie przepisy należałoby ścieśnić przepisy o odpowiedzialności zawodowej hien komorniczych, wprowadzić odpowiedzialność karną i materialną za złe bezpodstawne czynności. Na dzień dzisiejszy taka hiena jest bezkarna ostatnimi czasy jest głośno o takich przypadkach. Sam mam znajomego któremu komornik zniszczył firmę za 600 tyś bezpodstawnego długu w US zabrano mu majątku za 6 mln ! Majątku który potwierdził wartość rzeczoznawca

 

bbb 04.10.2013

w tym chorym kraju i niezbyt inteligentnych elitach rządzących okaże się że przysłowiowy niewinny kowalski po ciężkiej pracy za 1000zł miesięcznie na zielonej wyspie zostanie bez dachu nad głową bo chciwy i niedouczony komornik zajmie komuś nieruchomość.

 

MIKE 07.10.2013

To jest chory kraj, którym komornik niezależnie od wszystkiego i tak musi dostać swoją dolę. Paranoja. Przeciez on nawet dupą nie ruszy w większości spraw

 

wolnomyślący 09.10.2013

prawo komornika "Czy sie stoi czy się leży kasa się należy" ;całkowity brak ryzyka prowadzonej działalności ;stawki wynagrodzeń całkowicie nie zwiazane z wkładem i sumiennością wykonywanej pracy -to są buldożery poństwa bezprawnego rujnującego spoleczeństwo.A sądy tak orzekaja bo w tym interesi również pracują

 

Dłużnik 14.10.2013

Komornik ma niedługo przejąć od sadu obowiązek przyjmowania skargi i tu ciekawostka NA SIEBIE !!!!!!

Paranoja. Teraz to dopiero będzie się działo. Samowolka komorników dopiero sie rozpoczyna

 

Wacław z Warszawy 27.10.2013

Mam problemy z długami i komornikami. Jak większość szukałem pomocy najpierw u rodzimych adwokatów w moim mieście ale jak się okazało gruby portfel = pomoc. Brak kasy to spychologia. Więc olali lub zażądali 3000 zł za porady i pomoc która w ich ustach nie brzmiała przekonywująco. Kolejny krok to Internet. Tu znalazłem kilka informacji typu fora internetowe, blogi , strony poświęcone tematyce pomocy z komornikiem na głowie takie jak ANTYKOMORNIK czy KOMORNIKSTOP.PL A teraz moje odczucia co do każdego z tych rodzajów pomocy.

Fora internetowe to siedlisko komorników i windykatorów więc pomocy nie otrzymałem a jedynie zostałem zbrukany i sprawdzony do poziomu robaka. SUPER CO . Blogi to raczej wypociny osób które nie mają nic innego do roboty jak wyżalić się w szerokim gronie. Pozostają nam dwie najciekawsze strony a raczej można powiedzieć serwisy pomocy które dla mnie wydawały się na pierwszy rzut okna i treści OK. Zawiodłem się na ANTYKOMORNIKU chociaż nazwa dość ciekawa to juz kontakt beznadziejny. Mam wrażenie że strona zapomniana przez swojego stwórcę. Co do drugiej czyli KOMORNIKSTOP.PL tu ma wrażenia pozytywne. Napisałem do nich w zakładce kontakt a po 4 minutach oddzwonili zadzwonił do mnie Pan Przemek jak się nie mylę i wlał we mnie taka dawkę nadziei że długo dochodziłem do siebie. Faktycznie wiedza jaką posiada to narzędzie skutecznej obrony przed komornikiem i ochrona której szukałem. Po rozmowie która trwała około 15 minut miałem 100 pytań do więc dzwoniłem na drugi dzień. Dodzwonić się do nich nie jest łatwo ale za każdym razem oddzwaniali więc byłem mile zaskoczony techniką ich działania. Postanowiłem w porozumieniu z nimi załatwić swój problem a najlepsze że nastawiłem się na obronę przed komornikiem. Błąd. Uświadomili mi że nie sztuką jest bronić się . Należy tak zadziałać żeby w ogóle pozbyć sie komornika. I tak się stało po około 3 miesiącach. Ja chciałem spłacić swój dług ale nie wiedziałem jednej rzeczy że ten dług jest przedawniony. Finał był taki. Komornik musiał umorzyć postępowanie bo anulowali nakaz zapłaty. Wszystkie zajęcia i blokady poszły w zapomnienie a na dodatek czego się nie spodziewałem wystosowali wezwanie do zapłaty do PRESCO a oni oddali mi kasę którą komornik mi pobierał. Jak to teraz piszę to do dzisiaj jestem w szoku.

 

Eleonora 01.11.2013

Moja przygoda z naszymi kochanymi prawnikami zakończyła się stratą 3000 zł w zamian otrzymała bełkot prawniczy i nic po za tym.

 

Komornik pomocy 14.11.2013

Jedyne co mogę napisać to to że cały ten internet i dokto google to jedno wielkie gówno. Pomocy jak na lekarstwo. Wszędzie sami komornikcy i windykatorzy. Zero pomocy .Forum pomocy to jedna wielka ściema.

Uważajcie szukając pomocy. Lepiej skorzystać z pomocy firm lub kancelarii o których opinie są potwierdzone przez samych klientów. Pisaliście tu o KOMORNIKSTOP . Potwierdze że ich wiedza jest ogromna.W konsultacji telefonicznej uzyskałem taka pomoc jakiej nie uświadczyłem u Panów radców Prawnych w moim mieście. Polecam.

Paweł 26.11.2013

Mnie komornik zamęczył ,dobił i pozostawił bez kasy. Jedyna nadzieja w rodzinie. Nasze Państwo nie daje takim jak ja możliwości odbicia się od dan. Trzeba kombinowac na czarno. Masakra. trzeba chyba się z tąd wyności. Jak starczy mi sił i chęci to może skontaktuję się jeszcze z tą kancelarią którą polecacie.

 

Leszczu 30.11.2013

Mnie adwokat z Warszawy wycyckał na 5000 zł a sprawa stoi w miejscu. Kontakt się urwał i patafian nie chce oddać kasy. Twierdzi że się narobił ale za efekty nie ręczył. Przestrzegam przed takimi cwaniaczkami którzy tylko 5000 zł chca wyciągnąc

 

izabell 10.12.2014

Zachwalacie bardzo portal komornikstop.pl. Wszystkie posty są z tamtego roku. Chciałabym się dowiedzieć coś na ich temat czy warto uderzyć do nich, czy się opłaca

 

Moderator 10.12.2014

Proszę spróbować poszperać w opiniach na ich stronie www.komornikstop.pl

 

waldek 13.12.2014

Zapewniam że jak najbardziej się opłaca izabell, od nikogo takiej profesjonalnej pomocy i to o każdej porze dnia (a zapewniam że z żoną mamy bardzo duże problemy prawno-finansowe)nie otrzymaliśmy, już się żyć nie chciało myśleliśmy że wszysko stracone, szukaliśmy jakiejś pomocy,trafiliśmy na komornikstop.pl, zadzwoniłem też z pewnymi wątpliwościami,ale postanowiliśmy zaufać i ODŻYLIŚMY.Zapłatę pozwolono nam zapłacić w 2 ratach byliśmy wyczerpani finansowo.Zserca zapewniam będziesz spać spokojni